Uyum Haftası Başlıyor

Uyum Haftası Başlıyor

İlkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, okul kaygılarını gidermek için 4 Eylül Pazartesi günü 'Uyum Haftası' başlayacak. Öğrenciler, bir haftalık uyum süreciyle okullarına ve öğretmenlerine alışacak. 

30.08.2023 242

ÇOCUĞUNUZ OKULA BAŞLARKEN  DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

1. Çocuğunuzla okul hakkında olumlu sohbetler yapın. Eğer çocuğunuz sizin okulu sevdiğinizi ve okula güvendiğinizi hissederse okul hakkında olumlu duygular geliştirme olasılığı artar.

2. Ne olursa olsun öğretmen ya da okul ile korkutmayın. Çocuğunuz, istemediğiniz bir davranış yaptığında; "öğretmenin sana kızar", "sana ceza verir", "müdür amca seni okula almaz" gibi cümleler kullanmayın.

3. Çocuğunuzun okula uyumu ile ilgili kaygılarınız olursa, bunu onun yanında ifade etmeyin.

4. Çocuğunuzu günün sonunda onu okuldan alacağınız ya da okul servisinin onu eve kadar getireceği konusunda bilgilendirin. Bundan emin olmasını sağlayın.

5. Uyum süreci boyunca çocuğunuzu okula bırakmak veya servise bindirmek için gerekiyorsa fazladan biraz zaman ayırın. Onunla konuşmanız ve onu rahatlatmanız gerekebilir.

6. Çocuğunuz ağlamakta ve sizi bırakmamakta ısrarcı olursa, siz de kararlı tutumunuzu sürdürün ve öğretmenlerinizin önerilerine uyun.

7. Okula başlama döneminde ani kural değişikliklerinden kaçının. Evdeki günlük düzeni aynen devam ettirmeye çalışın.

8. Çocuğunuzla nitelikli zaman geçirin. Onunla okul yaşantılarını kendisi anlatmak isterse konuşun, ısrarcı olmayın.

9. Uyum sürecinde evde yaşananlarla ilgili okulu bilgilendirin.

10. Okuldan alınacağı saat konusunda net bilgi verilmesi ve buna mutlaka uyulması önemlidir.

11. Okula uyumla ilgili ne olursa olsun çocuğunuzu diğer arkadaşlarıyla kıyaslamayın. Asla azarlamayın. Sözlü ya da fiziksel şiddet uygulamayın.

14. Okulda yaşadığı ya da yaşayacağı uyum sorunlarını çocuğunuzun yanında diğer aile bireylerine anlatmayın. Aksine olumlu yaşantılarını coşkuyla paylaşın.